Iedereen leeft in een bepaalde hypnotische staat. Het is een illusie te denken dat je helemaal zelf bepaalt

wat je vindt

wie je bent

wat je wilt

wat je doet

waar je voor staat

 

Je bent nu eenmaal het product van je ouders, je opvoeding, je omgeving en alles wat er tegen je is gezegd, wat je hebt gevoeld, wat je hebt aangeleerd om een bepaalde situatie aan te kunnen, etc. Als je wiegje in een ander huis óf bij andere ouders, óf in een ander land of cultuur had gestaan, was je niet wie je nu bent.

De angst die sommige mensen hebben t.o.v. hypnose is dan ook ongegrond. Je bént al in hypnose. De vraag is alleen: In welke hypnose wil je zitten? Die je ongelukkig maakt en belemmert mooie dingen te ervaren of wil je vrijer en blijer zijn? 

Volgens Ap Dijksterhuis (Boektip: Het slimme onbewuste) verwerkt je brein 11,2 miljoen bits per seconde aan informatie. Dat zijn twee dikke boeken per seconde. Bewust verwerk je daarvan slechts 60 bits. De rest verwerkt je onbewuste! Gelukkig maar dat dit onbewuste alle informatie die bij je binnenkomt bijna 200.000 keer zo snel kan verwerken dan je bewuste. 

Met hypnotherapie ga je je verleden 'in' en passen we alles zo aan dat het beter voor je gaat werken. Nu en in de toekomst, maar ook met terugwerkende kracht. Je ervaart de meest heftige gebeurtenissen daarna niet meer als traumatisch. 

Je hebt ook mensen die dat niet willen (lees: durven), die willen (nog) vasthouden aan hoe erg het allemaal is. De reden hiervoor is, dat ze niet goed weten wat of wie ze zijn als dat grote trauma of dat grote probleem wat bijna hun 'status' is, wegvalt. Gelukkig vullen we de leegte die ontstaat met mooie gevoelens, gedachten, wensen, dromen...

Je bent van harte welkom bij De vlinder en de vos