Kinderhypnose

 

Verrassend vaak en makkelijk kan 'probleemgedrag' opgelost worden door met de ouder te werken. 

 

Bijvoorbeeld door:

 

Het geboorteverhaal te herschrijven.

Projecties terug laten nemen van het kind.

De leden binnen het familie-systeem op hun eigen plek zetten.

(Boektip: 'De fontein, vind je plek' van Els van Steijn).

 

Van het belang van een hechte band tussen moeder en kind is iedereen wel overtuigd. Vaak ontwikkelt deze hechting zich vanzelf op een goede manier. Vaak, maar helaas niet altijd. Dit komt door zogenaamde hechting verstorende gebeurtenissen.
Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen. Denk alleen maar aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad, zoals het maken van vrienden, omgaan met pestgedrag, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.
Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat zij zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens kunnen ontstaan zoals: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’.
Kinderen tonen net als volwassenen reacties bij bijvoorbeeld stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. En ieder kind gaat daar anders mee om. Zo kan het kind vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.
Ouders bieden hun kinderen in de meeste gevallen weliswaar steun, maar lukt het hen niet altijd om de situatie te veranderen door problemen op te lossen.
Met behulp van hypnose kun je een kind laten ervaren, dat het zelf in controle kan zijn en hiermee de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken. Hierdoor voelt het kind zich sterker en is het weerbaarder.
Veel problemen ontstaan bij een verstoorde hechting tussen moeder en kind. Lees hieronder meer over hechtings- therapie.


Verstoorde moeder-kind hechting


Als de moeder bereid is om één of enkele sessies hechtingstherapie te doen, kan de band tussen moeder en kind opmerkelijk verbeteren.
Hechtingstherapie kan ook een enorm effect hebben op lichamelijke klachten van het kind. Jeugd-astma is er zo eentje. In rond 70 % van de gevallen verbetert of verdwijnt klachten van jeugd-astma bijvoorbeeld. En dat, terwijl het kind niet eens aanwezig is tijdens de hypnotherapie-sessies! Zó belangrijk is de moeder-kind hechting.
Na de hechtingstherapie weet de moeder hoe het voelt om écht een band met haar kind te hebben. Na al het werk dat ze er al aan gedaan heeft, is nu eindelijk alle oude ballast van die ongelukkige periode definitief opgeruimd. En dat maakt het leven voor iedereen veel prettiger!


Trauma bij pubers


Emoties in de puberteit kunnen heftig zijn. Iedereen met een kind in die leeftijd kan erover meepraten. De moeilijkheid waar je in een behandeling als therapeut vaak tegenaan loopt is het onvermogen of de onwil van de puber om inhoudelijk over een trauma te praten. Met deze mooie hypnosetechniek waarbij de oorzaak van het trauma niet ter sprake hoeft te komen.